top of page

De weg naar je innerlijke zelf


DE WEG NAAR JEZELF VINDEN, BEGINT BIJ JEZELF.

Wie ben ik? Dat vraag ik me echt vaak eens af, wat is mijn doel hier op deze wereld? Het zijn allemaal vragen die vaak eens door mijn hoofd spoken, en door deze verwarrende tijden wel eens meer dan voordien. In deze blogpost geef ik je enkele tips over hoe je aan jezelf kan werken vanuit de sofa.

Time is key Een perfecte manier om je dagen in te delen is plannen. We zitten allemaal nog zeker 2 weken thuis, dus schrijf op wat er zeker nog moet gebeuren. Vergeet bij het opmaken van je planning geen pauzes in te lassen!

Nature is your friend Ga er eens op uit. Al is het niet heel ver, maak eens een wandeling door je dorp. Er zijn altijd verborgen schatten te ontdekken. Als je mijn blog al vaker hebt gelezen dan weet je dat ik een sterke voorstander ben van bomen knuffelen. Pak de schors eens stevig vast en voel hoe de energie naar binnen glipt.Ohmmmmm Neem je matje uit de kast of neem een handdoek. Ga liggen en adem goed in en uit. Onthoud goed om te ademen vanuit je buik, blaas hem bij het inademen op alsof je tien pizza's hebt gegeten, en blaas dan alles uit. Herhaal de oefening meerdere keren. Voor de gevorderden onder jullie, kan je hier zeker nog een zonnegroet aan toevoegen.

Wees creatief In iedereen schuilt er een Picasso. Haal die potloden, penselen of stiften uit de kast en begin met knutselen. Het is stimulerend voor je geest en ook voor jezelf. Het geeft je een nostalgisch gevoel. Een kleine tip: gebruik kleuren die je opvrolijken.

Opgeruimd staat netjes Een echt talent in opruimen is de Japanse Marie Kondo. Ze heeft haar eigen serie op Netflix en er zijn heel wat filmpjes van haar te vinden op YouTube. Opruimen zorgt voor een heldere geest. Door dingen weg te doen besef je pas dat je niet veel nodig hebt om gelukkig te zijn. Houd dus enkel de spullen die echt belangrijk zijn.

Ik hoop dat deze tips je wat kunnen helpen om je innerlijke zelf terug te vinden. We moeten er samen door en we kunnen dan maar beter ook wat tijd in onszelf investeren. Stay healthy!

"Relax the mind and the body will follow."

Namasté

Isabelle


#healthymind#mindfulness

85 weergaven0 opmerkingen
Post: Blog2_Post
bottom of page